-
Mini wrapy z Wegańskimi Filecikami
Zobacz cały
przepis tygodnia -
Pizza z anchois
Zobacz cały
przepis tygodnia -
Zielone curry z groszkiem cukrowym
Zobacz cały
przepis tygodnia -
Mini wrapy z Wegańskimi Filecikami
Zobacz cały
przepis tygodnia -
Pizza z anchois
Zobacz cały
przepis tygodnia
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kotlety cielęce z jajkiem sadzonym i domowymi frytkami
Piekarnik rozgrzej do 120°C. Kotlety delikatnie rozklep tłuczkiem do mięsa, przez folię spożywczą do grubości 0,5 cm, dopraw solą i pieprzem. Obtocz w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
OSSOBUCO duszone z warzywami i białym winem
Ossobuco przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Obrane i pokrojone w średnią kostkę warzywa obsmażamy na patelni. Dodajemy zioła, skórkę z...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Labraks w stylu śródziemnomorskim
Ryby umyj, osusz i oprósz solą. Ziemniaki ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę oraz...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Anatra all’arancia KACZKA W POMARAŃCZACH
Kaczkę piecz 2 godziny w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Przygotuj polentę. W wysokim garnku zagotuj wodę z dodatkiem soli i 1 łyżki oliwy. Gdy...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
RYŻ SMAŻONY Z CIELĘCINĄ I ZIOŁAMI
Ryż ugotuj na sypko z odrobiną soli himalajskiej zgodnie z instrukcją z opakowania. Odstaw do wystygnięcia. Mięso dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zupa caldo verde z jarmużem i chorizo
Obierz ziemniaki i włóż je do miski z wodą. Obierz i posiekaj cebulę i czosnek. Podsmaż cebulę na kilku łyżkach oliwy, dodaj szczyptę soli i...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tonno in crosta di pinoli TUŃCZYK W PANIERCE Z ORZECHÓW PINII
Orzeszki i natkę pietruszki zmiksuj w blenderze na drobny zielony proszek. Tuńczyka przypraw solą i pieprzem i obtocz dokładnie w zielonej panierce....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tosty z sardelami
Wymieszaj oliwę z czosnkiem z natką pietruszki. Powstałą mieszaniną posmaruj z obu stron kawałki bagietki, po czym opiecz je w piekarniku rozgrzanym do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wątróbka po wenecku
Wątróbki opłucz i oczyść. Na oliwie zrumień cebulę aż się zarumieni, dodaj anchois z rolowane z kaparami i wątróbki. Smaż 2 minuty, po czym...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
KREWETKI W STYLU CHIŃSKIM Z ZIELONYMI WARZYWAMI I SEZAMEM
Rozmrożonym krewetkom usuń ogonki. Z soku z limonek, ćwierci imbiru, 2 ząbków czosnku, 1 łyżki sosu ostrygowego, połowy oleju sezamowego, cukru i...