-
Mini wrapy z Wegańskimi Filecikami
Zobacz cały
przepis tygodnia -
Pizza z anchois
Zobacz cały
przepis tygodnia -
Zielone curry z groszkiem cukrowym
Zobacz cały
przepis tygodnia -
Mini wrapy z Wegańskimi Filecikami
Zobacz cały
przepis tygodnia -
Pizza z anchois
Zobacz cały
przepis tygodnia
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Schab a la siciliana
Schab a la siciliana Obierz marchewki, pokrój w plasterki i przesmaż na maśle do zrumienienia. Dopraw solą i pieprzem. Schab rozbij lekko...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Feijoada à portuguesa
Mięso zrumień na rozgrzanej oliwie. Dopraw szczyptą soli, dodaj kiełbasę, boczek i cebulę. Wymieszaj i smaż, aż cebula zmięknie. Dodaj marchew i liść...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ciabatty ze smażonymi sznyclami
Sznycle natrzyj 4 ząbkami czosnku. Dopraw solą, liściem laurowym i papryką. Skrop octem,zalej piwem i odstaw na 30 minut. Na patelni rozpuść margarynę z...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak faszerowany wątróbką
Kurczaka w środku i na zewnątrz natrzyj solą, pieprzem i majerankiem, po czym wstaw do lodówki na 1-2 godz. Bułkę namocz w mleku. Cebulę zeszklij...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczony boczek z czerwonym pesto
Ziemniaki wyszoruj i pokrój na ósemki. Dopraw solą, papryką i 1 łyżką oregano, wymieszaj z passatą i 2 łyżkami oliwy, po czym ułóż na...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka po pekińsku z plackami
Przygotuj kaczkę: odetnij szyję i skrzydełka, usuń nadmiar tłuszczu od wewnętrznej strony przy udach. Do środka włóż mandarynki wymieszane...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron farfalle z mascarpone i grzybami; tiramisu
Farfalle Dwie cebule obierz, pokrój w piórka i przesmaż na oliwie. Dopraw solą i pieprzem. Zetnij skórkę z jednej cytryny i...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Roladki wieprzowe z czerwoną kapustą z żurawiną
Roladki wieprzowe z czerwoną kapustą Obierz czerwoną cebulę i pokrój w piórka. Na dużej patelni rozgrzej kilka łyżek oleju z łyżką...
-
4 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Bagietka z marynowanym schabem
Paprykę ułóż na blasze i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220°C. Co jakiś czas obracaj ją, by skórka przypiekła się ze wszystkich...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Forszmak z rostbefu na pęczaku z kurkami
Mięso przesmażyć przez 5 min wraz z cebulą pokrojoną w piórka (jedną odłożyć) na 2 łyżkach oleju. Podlać bulionem i dusić do miękkości 35-40 min....