Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wolno Ci wybrać to, co najlepsze.
    Naturalnie!

    kraina wedlin kraina wedlin

    Wolno ci wybrać to, co dorasta wolno,
    hodowane jest bez antybiotyków i pochodzi z polskiej wsi.
    Wolno ci wybrać kurczaka z wolnego wybiegu.
    Znajdziesz go w Biedronce!

    Dostęp do wybiegu na otwartej przestrzeni Wyprodukowano bez stosowania GMO Karmony w 100% paszą roślinną Produkt Polski Kurczak z chowu wybiegowego Dorastający znacznie dłużej niż zwykłe kurczaki, aż 70 dni kontrolowany na każdym etapie produkcji Chów bez antybiotyków Dostęp do naturalnego światła
    Zobacz wideo
    Kurczak z wolnego wybiegu. Kraina mięs nature
    Pieczony kurczak cytrynowy

    Kurczak
    z wolnego wybiegu
    Kraina Mięs Nature

    10 99
    /kg
    supercena
    Sprawdź przepis
    Pieczony kurczak cytrynowy

    kurczak z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 1,68 kg
    cytryna 1,5 szt.
    sól warzona jodowa do smaku
    kurkuma 1/2 łyżeczki
    olej rzepakowy 1 łyżka
    ryż brązowy długoziarnisty 200g
    ogórek świeży
    śmietana 12 % Mleczna Dolina
    posiekana dymka 1 łyżeczka

    Pieczony kurczak cytrynowy

    1 porcja/812kCal

    Pieczony kurczak
    cytrynowy

    czas przygotowania 15 min
    czas pieczenia 2 godz.
    Pieczony kurczak cytrynowy

    kurczak z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 1,68 kg
    cytryna 1,5 szt.
    sól warzona jodowa do smaku
    kurkuma 1/2 łyżeczki
    olej rzepakowy 1 łyżka
    ryż brązowy długoziarnisty 200g
    ogórek świeży
    śmietana 12 % Mleczna Dolina
    posiekana dymka 1 łyżeczka

    1. Cytryny pokrój na kawałki. Kurczaka natrzyj solą, oprósz kurkumą, do środka włóż cytryny, ułóż w natłuszczonym olejem naczyniu żaroodpornym, obłóż pozostałymi kawałkami cytryny. Piecz ok. 2 godz w temp 180 st. C, od czasu do czasu podlewając sosem z pieczenia.
    2. Ryż ugotuj, odcedź. Ogórki obierz, pokrój na plastry, wymieszaj ze śmietaną, posyp dymką.

    zamknij
    Filet z kurczaka z wolnego wybiegu. Kraina mięs nature
    Sałatka Cezar z kurczakiem

    Filet z piersi kurczaka
    z wolnego wybiegu
    Kraina Mięs Nature

    33 90
    /kg
    supercena
    Sprawdź przepis
    Sałatka Cezar z kurczakiem

    filet z piersi kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 400g
    bułka pszenno-żytnia 2 szt.
    jajka Moja Kurka M 2 szt.
    musztarda Sarepska 3 łyżeczki
    olej rzepakowy 4 łyżki
    jogurt naturalny 100g
    cytryna 1/2 szt.
    czosnek 1 mały ząbek (opcjonalnie)
    parmezan 60g
    sałata rzymska mini 1/2 opak. (1 główka)
    pomidory cherry 200g
    awokado 1 szt. (270 g)
    sól warzona jodowana
    pieprz świeżo mielony do smaku

    Sałatka Cezar z kurczakiem

    1 porcja/532kCal

    Sałatka Cezar z kurczakiem

    czas przygotowania 15 min
    czas pieczenia 10 min
    Sałatka Cezar z kurczakiem

    filet z piersi kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 400g
    bułka pszenno-żytnia 2 szt.
    jajka Moja Kurka M 2 szt.
    musztarda Sarepska 3 łyżeczki
    olej rzepakowy 4 łyżki
    jogurt naturalny 100g
    cytryna 1/2 szt.
    czosnek 1 mały ząbek (opcjonalnie)
    parmezan 60g
    sałata rzymska mini 1/2 opak. (1 główka)
    pomidory cherry 200g
    awokado 1 szt. (270 g)
    sól warzona jodowana
    pieprz świeżo mielony do smaku

    1. Filety posól, skrop olejem (1 łyżka) i usmaż bez tłuszczu.
    2. Bułki pokrój w kostkę, upiecz na złoty kolor w piekarniku (190 st. C, 8-19 min). Jajka ugotuj na miękko (3 min).
    3. Zmiksuj płynne żółtka, musztardę, olej, jogurt, sok z cytryny (zostaw 1 łyżeczkę), czosnek i pół startego parmezanu.
    4. Pokrój sałatę, pomidorki i przetnij na pół, awokado pokrój i skrop sokiem z cytryny, przełóż do miski z częścią grzanek, dodaj połowę sosu, przemieszaj, wyłóż na półmisek. Na wierzchu ułóż mięso. Posyp pozostałym serem. Podawaj z resztą sosu i grzanek.

    zamknij
    Udo z kurczaka z wolnego wybiegu. Kraina mięs nature
    Udka BBQ tzatziki i ziemniakami

    Udo z kurczaka
    z wolnego wybiegu
    Kraina Mięs Nature

    17 99
    /kg
    supercena
    Sprawdź przepis
    Udka BBQ tzatziki i ziemniakami

    ketchup pikantny 8 łyżek
    musztarda sarepska 2 łyżeczki
    olej rzepakowy 2 łyżki
    cebula średnia 1 szt.
    czosnek 2 ząbki
    udo z kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 636 g
    ziemniaki 600 g
    kapusta biała 350 g
    marchewka 2 szt. (156 g)
    ogórek szklarniowy 1 szt.
    jogurt typu greckiego 200g
    posiekany szczypiorek 2 łyżki
    posiekana natka pietruszki 1-2 łyżeczki (opcjonalnie)
    ostra papryka
    sól warzona jodowana
    pieprz do smaku

    Udka BBQ tzatziki i ziemniakami

    1 porcja/544kCal

    Udka BBQ z tzatziki
    i ziemniakami

    czas przygotowania 20 min
    czas pieczenia 40 min
    Udka BBQ tzatziki i ziemniakami

    ketchup pikantny 8 łyżek
    musztarda sarepska 2 łyżeczki
    olej rzepakowy 2 łyżki
    cebula średnia 1 szt.
    czosnek 2 ząbki
    udo z kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 636 g
    ziemniaki 600 g
    kapusta biała 350 g
    marchewka 2 szt. (156 g)
    ogórek szklarniowy 1 szt.
    jogurt typu greckiego 200g
    posiekany szczypiorek 2 łyżki
    posiekana natka pietruszki 1-2 łyżeczki (opcjonalnie)
    ostra papryka
    sól warzona jodowana
    pieprz do smaku

    1. Ketchup przełóż do rondelka, dodaj musztardę, łyżkę oleju, posiekane cebulę i jeden ząbek czosnku, przypraw pieprzem i papryką, wlej 6-7 łyżek wody i podgrzewaj na wolnym ogniu 15 min, często mieszając. Sos przestudź.
    2. Rozgrzej piekarnik do temp. 190 st. C. Udka posmaruj sosem, ułóż na blaszce wyłożonej papierem, piecz do miękkości przez ok. 40 min.
    3. W tym czasie podgotuj ziemniaki (wyszorowane w łupinach), odcedź, pokrój na plasterki i ułóż na drugiej blaszce obok mięsa. Piecz 10-12 min.
    4. Kapustę poszatkuj, marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj z 1 łyżką olej, dodaj szczyptę soli i pieprzu. Możesz wlać łyżkę octu z białego wina. Odstaw na kilka minut.
    5. Ogórka obierz, zetrzyj na tarce, odciśnij, wymieszaj ze szczypiorkiem, jogurtem i drugim ząbkiem czosnku (przeciśniętym przez praskę).
    6. Upieczone udka podawaj z ziemniakami (możesz posypać natką), surówką z kapusty i tzatziki.

    zamknij
    Podudzie z kurczaka z wolnego wybiegu. Kraina mięs nature
    Kurczak we włoskim stylu

    Podudzie z kurczaka
    z wolnego wybiegu
    Kraina Mięs Nature

    17 99
    /kg
    supercena
    Sprawdź przepis
    Kurczak we włoskim stylu

    czosnek 2 ząbki
    cebula 1 szt.
    seler naciowy 3 łodygi plus liście
    pieczarki 300g
    podudzie z kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 500g
    przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka
    pomidory krojone 250g
    kuskus 150g
    olej rzepakowy 3 łyżki
    posiekana natka pietruszki 2-3 łyżeczki

    Kurczak we włoskim stylu

    1 porcja/432kCal

    Kurczak
    we włoskim stylu

    czas przygotowania 10 min
    czas pieczenia 30 min
    Kurczak we włoskim stylu

    czosnek 2 ząbki
    cebula 1 szt.
    seler naciowy 3 łodygi plus liście
    pieczarki 300g
    podudzie z kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 500g
    przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka
    pomidory krojone 250g
    kuskus 150g
    olej rzepakowy 3 łyżki
    posiekana natka pietruszki 2-3 łyżeczki

    1. Na patelni rozgrzej olej, ułóż kawałki kurczaka, oprósz przyprawą do gyrosa i dobrze zrumień z każdej strony. Dodaj cebulę i czosnek, smaż razem przez 3 min, dołóż seler i pieczarki, smaż jeszcze 3-4 min, wlej pomidory razem z zalewą i 2/3 szklanki wody, posól trochę.
    2. Duś 20-25 min, aż mięso będzie gotowe w środku, a sos zredukowany. Dodaj posiekane liście selera i natkę. Zdejmij z palnika.
    3. Kuskus zalej wrzątkiem, przykryj, odstaw na 5 min, podawaj z kurczakiem i warzywami.

    zamknij
    Zestaw rosołowy z kurczaka z wolnego wybiegu. Kraina mięs nature
    Rosół z domowym makaronem

    Zestaw rosołowy z kurczaka
    z wolnego wybiegu
    Kraina Mięs Nature

    7 49
    /kg
    supercena
    Sprawdź przepis
    Rosół z domowym makaronem

    zestaw rosołowy z kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature ok. 1 kg
    podudzie z kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 2 szt.
    marchewki 3 szt.
    pietruszki 2 szt.
    seler 1/4 szt.
    kapusta włoska 1 kawałek
    mały por 1 szt.
    cebula 1 szt.
    natka pietruszki 2-3 gałązki
    lubczyk świeży 1 gałązka
    liść laurowy 2 szt.
    ziele angielskie 4 szt.
    ziarna pieprzu 4 szt.
    sól do smaku
    makaron nitki do podania

    Rosół z domowym makaronem

    1 porcja/544kCal

    Rosół z domowym makaronem

    czas przygotowania 20 min
    czas pieczenia 40 min
    Rosół z domowym makaronem

    zestaw rosołowy z kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature ok. 1 kg
    podudzie z kurczaka z wolnego wybiegu Kraina Mięs Nature 2 szt.
    marchewki 3 szt.
    pietruszki 2 szt.
    seler 1/4 szt.
    kapusta włoska 1 kawałek
    mały por 1 szt.
    cebula 1 szt.
    natka pietruszki 2-3 gałązki
    lubczyk świeży 1 gałązka
    liść laurowy 2 szt.
    ziele angielskie 4 szt.
    ziarna pieprzu 4 szt.
    sól do smaku
    makaron nitki do podania

    1. Do garnka włóż umyte mięso. Zalej je ok. 2,5 l zimnej wody, wrzuć liść laurowy, ziele angielskie i ziarna pieprz. Podgrzej, a gdy woda będzie już bardzo gorąca, ustaw minimalny ogień i gotuj bardzo powoli ok. 1 godz. (woda powinna tylko lekko „pyrkać”).
    2. Warzywa obierz i pokrój na niezbyt małe kawałki. Cebulę opal nad ogniem, aż zbrązowieje. Do wywaru z mięsem dodaj warzywa, cebulę, gałązki natki i lubczyku (jeśli nie masz świeżego, możesz użyć 1/2 łyżeczki suszonego lubczyku). Wsyp ok. 1,5 łyżeczki soli. Gotuj na bardzo małym ogniu 30-40 min. Ewentualnie dopraw do smaku.
    3. Rosół przecedź przez gęste sito, podawaj z ulubionym makaronem, posypany natką pietruszki. Możesz do niego dodać obrane ze skóry i kości mięso z kurczaka.

    zamknij
    Kurczaki z wolnego wybiegu. Kraina mięs nature
    Wołowe
    Wieprzowe
    Wszystkie

    Wideo

    Sprawdź, jak przyrządzić pyszne dania:

    @tiptopchef Dla tych, którzy są głodni eksperymentów, pokazujemy jak przygotować carpaccio z kurczaka @biedronka #carpaccio #kurczak #biedronka #przepisztiktoka ♬ LEVEL UP - Yoo Soo Kim
    @tiptopchef Tak upieczony kurczak będzie ozdobą każdego stołu! @biedronka #biedronka #kurczakpieczony #kurczak #przepisykulinarne ♬ SOLD OUT - Devin Kennedy