

Certyfikat ISO 22000 w Biedronce
Miarą jakości naszej codziennej pracy jest zadowolenie klientów. Jednym z najważniejszych aspektów mających na to wpływ, jest oferta starannie wyselekcjonowanych produktów spożywczych wysokiej jakości. Klienci są coraz bardziej wymagający i żeby pozostać liderem na rynku, firma postanowiła aktywnie odpowiadać na ich potrzeby i oczekiwania.
Zrównoważony i dynamiczny rozwój sieci sklepów Biedronka został wsparty przez wdrożenie i certyfikację systemu ISO 22000 dla procesów: wprowadzania marki własnej, magazynowania i dystrybucji.
SYSTEM ISO 22000 W PROCESACH:
> magazynowania i dystrybucji
> wprowadzania marki własnej

ISO 22000 to międzynarodowa specyfikacja techniczna definiująca wymagania w zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności dla wszystkich uczestników łańcucha dostaw. Uzyskanie certyfikatu potwierdziło przyjęty wcześniej kierunek działań podjętych przez Jeronimo Martins Polska, właściciela sklepów Biedronka. Były to przede wszystkim: skupienie uwagi na oczekiwaniach klienta, oferowanie bezpiecznych produktów wysokiej jakości oraz podejście oparte na ciągłym doskonaleniu.
Objęcie certyfikacją wszystkich lokalizacji magazynowych i Biura Głównego w Warszawie potwierdza, że system zarządzania bezpieczeństwem żywności, który wdrożyliśmy, spełnia wymagania normy i potwierdza jego skuteczność, a także pozwala na efektywne rozwijanie polityki jakości i polityki bezpieczeństwa żywności w naszej firmie.
Wdrożenie wymagań tego standardu w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności jest niezwykle ważne dla przedsiębiorstw branży spożywczej, dlatego wymaga od wszystkich pracowników Jeronimo Martins Polska aktywnego uczestnictwa, współpracy oraz dzielenia się wiedzą i doświadczeniem.