-
10 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak w chrupiącej panierce
Maślankę lub jogurt wymieszaj z ostrą papryką, ziołami prowansalskimi, posiekanym czosnkiem oraz solą. Kurczaka oprósz solą oraz pieprzem i marynuj...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Węgierska zupa gulaszowa
Wołowinę pokroić na niewielkie kawałki, cebule posiekać, a marchew, korzeń pietruszki i selera obrać i pokroić w kostkę, osobno obrać pomidor, a następnie...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Smoothie z bananem, kiwi i szpinakiem
Kiwi i banany obierz, zmiksuj ze szpinakiem na gęsty, gładki napój. W razie konieczności dolej nieco soku pomarańczowego lub wody. Składniki na 2...
-
7 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sernik na zimno z owocami
Ser mielimy dwu lub trzykrotnie, następnie ucieramy go z cukrem. Możemy też skorzystać z gotowego sera twarogowego do ciast. Do sera dodajemy galaretkę...
-
15 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pierś nadziewana szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie serowym
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Dodaj cebulę, smaż przez 2 min, aż zmięknie. Po tym czasie wrzuć pomidory suszone pokrojone w paski, smaż dodatkowe 2...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczona biała kiełbasa z sosem chrzanowym
Kiełbasę nakłuj wykałaczką w kilku miejscach. Ułóż w naczyniu żaroodpornym razem z cebulą pokrojoną w ćwiartki, zmiażdżonym czosnkiem, liściem...
-
5 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gulasz węgierski
Przygotowanie mięsa: Mięso osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w kostkę, solimy i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Mięsa na gulasz nie marynujemy,...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczone kasztany
Kasztany myjemy ciepłą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kładziemy je płaską stroną na desce i nacinamy nożem po skosie aby powstał X....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Smażone udka i podudzia z kurczaka
Do miski wsyp wszystkie przyprawy, dodaj dwie łyżki oleju, po czymw ymieszaj ze sobą wszystko. Kurczaka dokładnie natrzyj powstałą marynatą, następnie...
-
4 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łosoś zapiekany w cieście francuskim
Rybę pokrój w drobną kostkę, przypraw solą, pieprzem, sokiem i skórką z cytryny. Pora pokrój w cienkie krążki. Na patelni...