Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Keks

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

Margarynę roztapiamy, po czym ucieramy z cukrem. Kiedy nieco przestygnie wbijamy do niej jajka i ponownie ucieramy. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko i mieszamy, aż masa będzie jednolita. Dodajemy bakalie, mieszamy i wykładamy do aluminiowej foremki do keksu lub formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy na 50-60 min do piekarnika nagrzanego do 180°C. Gotowy keks oprószamy cukrem pudrem.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1 głos