Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies m.in. w celach reklamowych, statystycznych i w celu dostosowania naszej strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Tołpyga smażona

Składniki:

dodaj do listy zakupowej

Sposób przyrządzania:

Rybę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, po czym obtaczamy w mące, strzepując jej nadmiar. Smażymy na roztopionym maśle, po kilka minut z każdej strony, aż mięso się zezłoci.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosów